ÖLÜMÜ BEKLERKEN SELÇUK TIP’TA HAYATA TUTUNDU
İhsan Zengindiken aort kapağındaki daralma nedeniyle Türkiye’nin ileri gelen sağlık merkezlerinden aldığı olumsuz cevaplarla yıkılmışken Selçuk Tıp’ta yeniden hayata tutunmanın mutluluğunu yaşıyor.
Doğuştan aort kapak daralması şikayeti olan İhsan Zengindiken Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Büyükateş ve Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Çiçek tarafından gerçekleştirilen operasyonla hayata tutundu. 3 çocuk babası olan İhsan Zengindiken (42) hastalığı ile ilgili şunları anlattı; “Ben doğuştan aort kapak darlığı olan bir kişiyim. 9 yaşında geçirdiğim açık aort kapak komissürotomi ameliyatı sonrasında belli aralıklarla kontrollere gitmek şartıyla normal yaşamıma dönmüştüm. Ancak son birkaç yıldır nefes darlığı, çabuk yorulma, aktivitelerimde azalma şikayetleri ile sağlık merkezlerine başvurdum. Kapısını çaldığım her hastaneden aort kapağımdaki daralmanın çok arttığını, ameliyatın ise çok yüksek riskli olduğu cevabını aldım. Hatta öyle ki masada kalacağımdan tutun da her an ölecekmişim gibi kendimi hazırlamamı söyleyen bile oldu. 3 çocuğum ve eşim perişan oldular. Birçok büyük ilde, büyük sağlık kuruluşlarını müracaat ettik. Hep aynı cevabı aldıkça umudumuz iyice azalmıştı. Ardından Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp- Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Büyükateş’in bu tür riskli ameliyatları yaptığını duyduk ve kendisine ameliyat olmak için müracaat ettik. Daha önce yaşadıklarımızı ve bize söylediklerini ilettik. Kendisi bize ameliyatın gerçekten riskli olduğunu ve ameliyatı yapabileceğini bize iletti. Daha önce umutlarımız bitmişti ama burada ameliyatım gerçekleşti. Aort kapağım değiştirildi. Sağlığıma kavuştum. Çok mutluyum, Selçuk Tıp ailesine ve Prof. Dr. Mustafa Büyükateş’e teşekkür ediyorum.”
Selçuk Üniversitesi Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Büyükateş ise “Doğuştan aort kapak daralması olan ve 9 yaşında açık kalp ameliyatı geçirmiş bir hasta için ikinci bir açık kalp ameliyatı oldukça risklidir. Özellikle yaşı genç olan hastalarda bu riski göze almak gerekir. Türkiye’de bu tip ameliyatlar yüksek risk ile yapılmaktadır ve belli bir deneyim ve tecrübe gerektirmektedir. Ekibimizle başarıyla gerçekleştirdiğimiz bu ameliyat sonunda hastamız sağlığına kavuşmuş ve şifa ile taburcu olmaya hazırlanmaktadır. Bu tip hastaların umutsuzluğa kapılmamalarını istiyoruz. Selçuk Tıp olarak teknolojinin tüm imkanlarından yararlanarak hastalarımızı sağlığına kavuşturmak bizim için çok önemli, İhsan Zengindiken bunun bir örneği, kendisine ve ailesine sağlıklı günler diliyoruz” dedi.