14 Haz 2017

Selçuk Tıp’ta mikrocerrahi uygulamalarında yeni dönem

/

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne TİSK Mikro cerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı tarafından bağışlanan doku kanlanmasını göstermeye yarayan cihaz düzenlenen törenle teslim edildi.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilen cihaz teslim törenine Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Tosun, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nedim Savacı, TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan, öğretim üyeleri ve cerrahi birimlerdeki öğretim üyeleri katıldı.

SÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Tosun; “Cerrahi uygulamalarda özellikle mikrocerrahi yönteminin kullanıldığı her türlü ameliyat için kullanabileceğimiz bu cihaz sayesinde işimiz kolaylaşacak. Plastik cerrahinin yanında genel cerrahi, kalp damar cerrahisi ve ortopedik cerrahi uygulamalarında da kullanım alanı olan bu cihaz için TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı’na çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Prof. Dr. Zekeriya Tosun’un konuşmasının ardından cihazın üretici firmasının Türkiye temsilcisi Volkan Uyanık, cihazın özellikleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan, başlattıkları bağış projesinin devamını dileyerek, “Hakikaten çok yararlı olduğuna inanıyorum. Projenin ilk ortaya çıkış şekli, GATA’daki arkadaşların, gazilerin mayın tipi yaralanmalarla, crushta doku demarkasyon hattının daha önce belirlenmesiyle ilgiliydi. İlk oraya verdikten sonra iyi geri dönüş alınca devam etti. Bu geri dönüşler ne kadar güçlü olursa ben de bunu gerekli mercilere öyle iletip bunun devamını sağlayacağım. Onun için desteğinizi bekliyorum. Şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. SÜ Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin’e ve öğretim üyelerine bu sıcak karşılama için teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Şahin; “Marifet ve İltifatın Buluştuğu yer”

SÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı’na teşekkür ederek başladığı konuşmasına şöyle devam etti; “Bölgemiz açısından el cerrahi ve mikro cerrahi uygulamaları konusunda önemli bir hastaneyiz. Kolu, bacağı kopan çok sayıda vaka için bölgede öncelikle biz aranırız. Sonrasında ise cerrahlarımız tarafından olağan üstü bir çaba ile hasta için gereken uygulamalar hızla hayata geçirilir.  Bu konuda ki başarımızın farkındayız ama vakfımızın bunu tespit etmiş ve bu cihazı bize bağışlama kararı almış olması bizi hem mutlu etti, hem gurur verdi.

Marifet iltifata tabidir fakat iltifat da marifete tabidir. Ortada bir marifet yoksa iltifat gelmez. Marifet de iltifat edildiği yere doğru gider. Bu noktada Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi iltifatın ve marifetin buluştuğu bir yer oldu. O açıdan ben teşekkürlerimi yinelemek istiyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Tosun, Vakfın Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan’a plaket takdim etti. Prof. Dr. Türker Özkan da Prof. Dr. Zekeriya Tosun ve Prof. Dr. Nedim Savacı’ya mikrocerrahi seti hediye etti.