15 Nis 2019

Selçuk Tıp’ta Çalışanlara Kuduz ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Eğitimi

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi personellerine Kuduz ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalıkları ile ilgili kurum içi bilgilendirme eğitimleri  verildi.

8-9 Nisan tarihlerinde Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Konevi Amfisinde  Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr Nazlım AKTUĞ DEMİR ve Doç. Dr. Şua SÜMER   tarafından verilen Kuduz ve KKKA Hastalıkları Bilgilendirme  Eğitimi’nde  çalışanlara Kuduz ve KKKA Hastalıklarının ne olduğu , nasıl bulaştığı ve hastalıklardan korunmak için nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgiler verildi.

Hastane personelinin yoğun katılımıyla gerçekleşen eğitimlerde  verilen bu bilgiler ışığında günlük hayatta ve çalışma hayatları içerisinde karşılaşılabilecek durumlara karşı alınması gereken önlemler ve dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda eğitim alan personeller oluşturulan farkındalık için eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu eğitimin günlük hayat ve meslek hayatlarında her zaman işlerine yarayacak bilgiler olduğunu belirttiler.