7 Kas 2019

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından organ bağışı bilgilendirme standları açıldı

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası münasebetiyle, Hastanenin Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü tarafından hafta boyunca organ bağışı bilgilendirme standı açıldı.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü’nce Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi içerisinde ve Konya İl Sağlık Müdürlüğü Zafer Binası önünde açılan standları Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet KOÇ, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mustafa ŞAHİN, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin YILMAZ, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı  Prof. Dr. İlhan ÇİFTÇİ ziyaret etti.

Organ bağışı bilgilendirme standına yoğun ilgi olduğu gözlenirken, yaklaşık olarak 500 kişiye birebir bilgi verildi. Öte yandan Organ Bağış Haftası’nda stanttan bilgi alanlar arasından 170 kişiye Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü Birimi tarafından form doldurularak bağış kartı verildi.

Her geçen yıl organ bağışına ülkemizde ilginin artış gösterdiğine dikkat çeken Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Prof. Dr. İnci Kara, “Organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak hususunda halkımıza çok önemli bilgiler verdik.  Halkımızın her geçen yıl organ bağışı konusunda daha da bilinçlendiğini gözlemliyoruz. Organ bağışı yapmak bu hayata iz bırakarak ve hayat kurtararak veda etmenin bir yoludur. Bu sebeple bütün halkımızı sadece Organ Bağış Haftası’nda değil yıl boyunca da Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü’nde organ bağışı yapmaya davet ediyoruz” dedi.