13 Kas 2019

Selçuk Tıp’ta Çalışanlara Hasta Hakları Eğitimi

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi personellerine Hasta Hakları Haftası kapsamında hasta hakları eğitimi verildi.

12 Kasım Tarihinde Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi  Beyhekim Toplantı Salonunda  gerçekleşen eğitime konuşmacı olarak 2005-2013 yılları arasında Konya İl Sağlık Müdürlüğünde Hasta Hakları İl Koordinatörü olarak görev yapmış, Sağlık Bakanlığı Hasta Hakları Bilimsel Komisyon kurulunda görev yapmış, hali hazırda Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Yönetimi Fakültesi Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Ayhan ULUDAĞ katıldı.

Hastane personelinin yoğun katılımıyla gerçekleşen eğitimde  Doç. Dr. Ayhan ULUDAĞ tarafından  eğitim sağlık hizmeti almak için başvuran herkesin hizmetten genel olarak faydalanma, eşitlik içinde hizmete ulaşma, bilgilendirilme, kuruluşu ve personeli seçme ve değiştirme, bilgi isteme, mahremiyet, rıza ve izin, tedaviyi reddetme, güvenlik, saygınlık görme gibi insan haklarından kaynaklanan sağlık haklarının ana hatları hakkında bilgiler verildi.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof Dr İnci KARA tarafından Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Yönetimi Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan ULUDAĞ ‘a konuşmaları ve katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdimi yapıldı

Aile fotoğrafı sonrası toplantı sona erdi.