31 May 2021

Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu’nun (BMYK) 26.01.2021 tarihinde yapılan toplantısında 2021 yılında tüm kesimlerin katılımıyla “Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği” başlatılması kararı alınmıştır.
Bununla birlikte Koronavirüs Pandemisini yaşadığımız şu günlerde tütün ürünü kullanımının zararları ve bırakmanın gerekliliği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Toplumda tütün kullanımını azaltmak ve pasif etkilenimi önlemek amaçlarıyla Sağlık Bakanlığı’nın “BAŞARABİLİRSİN” temasıyla sigara bırakma kampanyası hayata geçirilmiştir.
Bu kapsamda Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak; “Sigara ve Tütün Kullanımının Zararları, Bırakmanın Yararları ve Tedavi Yöntemleri” konulu eğitim tüm hastane çalışanlarına online olarak verilmiştir.