2 Kas 2022

SELÇUK TIP’TA “NÜTRİSYON DESTEK EĞİTİMLERİ” GERÇEKLEŞTİ

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çalışanlarına “Nütrisyon Destek Eğitimleri” verildi.

Uzm. Diyetisyen Pelin ONAR ve Hemşire İlhami TEKE tarafından üç oturumda gerçekleşen Nütrisyon eğitimlerinde hastane çalışanlarına enteral ve parenteral beslenme endikasyonları ve kontrendikasyonları, enteral ve parenteral beslenmede hemşirelik bakım uygulamaları, ilaç etkileşimi ve ilaç uygulamaları anlatıldı.

Gerçekleşen eğitimlerde çalışanlara “ hastanede yatan hastaların yeterli ve dengeli beslenmesinin hastaların yaşam kalitesini arttırdığı, hastalığa bağlı komplikasyonları azalttığı, morbidite ve mortalite oranlarını düşürdüğü ve hastanede kalış süresini kısalttığı; yapılan birçok çalışmada, hastanede takip edilen hastaların çeşitli nedenler ile yaklaşık yarısının beslenme sorunu yaşadıkları ve bu nedenle beslenme destek tedavisine ihtiyaç duyduklarına dair bilgiler verilmiştir. Bu eğitimlerle, hastanemizdeki sağlık çalışanlarının; yatan hastaların beslenmesinde tam donanımlı yaklaşımlar kazanarak, hasta ve sağlık çalışanı merkezli oluşabilecek yanlış beslenme uygulamalarının önüne geçilmesi, beslenme kaynaklı oluşabilecek komplikasyonların önlenmesi hedeflendiği belirtildi.