19 Oca 2023

İLERİ KARDİYAK YAŞAM DESTEĞİ EĞİTİMLERİ(İKYD) TAMAMLANDI

/

Dolaşımı durmuş bir kişinin spontan dolaşımını tekrar sağlamak amacı ile ileri hava yolu uygulamaları ve damar yolu açma teknikleri, şoklanabilir ritimlerde elektriksel tedavi ve kılavuzda önerilen ilaçlar da kullanarak yapılan resusitatif uygulamaları ekip ve koordinasyon gerektiren bir müdahaledir. Hastane yönetimimizin girişimi, Eğitim Birimi’nin organizasyonu, Dekanlığımızın ev sahipliğinde ve Acil Tıp Anabilim Dalından Prof. Dr. Hasan KARA’nın katkılarıyla ekip üyelerimiz olan sağlık çalışanlarımızın bilgilerini güncel tutmak ve pratiklerini pekiştirmek amacıyla planlanan İleri Kardiyak Yaşam Desteği (İKYD) eğitimleri tamamlanmıştır.

04.02.2022 -23.12.2022 tarihleri arasında gerçekleşen  eğitimlerde hemşire, ebe, ATT, paramedik, anestezi tekniker ve teknisyenleri olmak üzere toplamda 766  çalışana teorik ve pratik eğitimler verilmiştir.

Gerçekleştirilen eğitimlerde emeği geçen başta Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan KARA ve ekibi olmak üzere tüm çalışanlarımıza teşekkür ederiz.