Beslenme ve Diyetetik

TARİHÇE

Hastanemiz, Mutfak ve Yemekhane Hizmetleri 2009 yılında kurulmuştur. Hastane’miz mutfağında 1 Diyetisyen olmak üzere toplam 77 personel mevcuttur.

YER VE KAPASİTE

Mutfak bölümü hastanemizin bodrum katında yer almaktadır. Gıdaların muhafaza edilmesi için 2 adet kuru depo, 3 adet soğuk hava depomuz vardır. Mutfak içerisinde ise ön hazırlık deposu, et hazırlama ünitesi, diyet mutfağı, sebze hazırlık, hamur hazırlık, 2 adet bulaşıkhane, 1 adet kahvaltı hazırlık ünitesi bulunmaktadır. Sabah ve gece kahvaltısın da toplam 1400 kişilik, öğlen yemeğin de 2300 kişilik, akşam ise 1200 kişilik yemek hazırlanmaktadır. Ortalama 350 kişilikte diyet yemeği ile 200 kişilik de ara öğün dağıtılmaktadır. Günlük rasyon değişken olmak ile birlikte 5450 kişiye hizmet sunulmaktadır. 1 Adet 348 m2 Öğretim Üyesi yemekhanesi, 1 Adet 510 m2 Araştırma Görevlisi Hemşire ve İdari Personel yemekhanesi, 1 Adet 464 m2 Bodrum kat Personel Yemekhanesi,1 Adet 60 m2 Ameliyathane Personeli yemekhanesi olarak hizmet verilmektedir.

MUTFAK VE YEMEKHANE PERSONELİ

1 Diyetisyen

1 Gıda Teknikeri

1 İaşe Memuru

1 Kasap

2 Aşçı Başı

6 Aşçı

12 Aşçı Yardımcısı

3 Yamak

6 Bulaşıkçı

2 Meydancı

1 Şef Garson

40 Garson