Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

BÖLÜM HAKKINDA

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı 2009 yılında Prof. Dr. Zekeriya TOSUN tarafından kurulmuştur.

YER VE KAPASİTE
Anabilim dalımız bünyesinde verilen poliklinik hizmetleri, hafta içi her gün 2 poliklinik odası, 1 lokal müdahale odası ve 1 lazer odasında sunulmaktadır.
Servisimizde 21 yatak kapasiteli hasta odaları ile 1 adet küçük müdahale ve pansuman odası mevcuttur.
Tüm plastik cerrahi operasyonlarının gerçekleştirilebildiği tam donanımlı, haftanın 3 günü 2, haftanın 2 günü ise 1 ameliyathane odası mevcuttur.
Ayın ilk 15 günü El Cerrahisi acillerine kliniğimiz tarafından bakılmaktadır. Aynı şekilde her ayın ikinci 15 gününde ise maksillofasiyal acil vakaların takip ve tedavisi kliniğimizdeki deneyimli ekip tarafından yapılmaktadır.

KLİNİĞİMİZDE VERİLEN HİZMETLER
Güç İyileşen Yaralar El Cerrahisi, Maksillofasiyal Travma Ortognatik Cerrahi, Kranofasiyal Cerrahi, Temporamandibular eklem problemleri, Endoskopik yüz cerrahisi, Oküloplastik Cerrahi, Vasküler Anomaliler, Ürogenital Anomaliler, Dudak Damak Yarıkları, Yanık ve Yanı sekelleri, Rekonstrüktif Mikrocerrahi, Meme Rekonstrüksiyonu, Baş Boyun Tümörleri, Deri ve Yumuşak Deri Tümörleri, Estetik Burun Cerrahisi, Estetik Meme Cerrahisi, Estetik Yüz Uygulamaları, Estetik Karın Cerrahisi, Lipsakşın Yağ Enjeksiyonları ve Dolgu Materyalleri, PRP Uygulamaları, Kök Hücre Uygulamaları.

LAZER OLANAKLARI
Erbium Yağ Lazer, Pulsed Dye Lazer, Diyot Lazer, TME Artroskopi Sistemi, Fileksbl ve Rijit Endoskop Sistemleri, Konvansiyonel Liposakşın Sistemi, Ultrasonik Liposakşın Sistemi, Mikroskop İntraoperatif Vasküler Doppler.

ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ

Arş.Gör.Dr. MEHMET AKBALIK