19 Eki 2023

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde “1-7 Ekim Emzirme Haftası” kapsamında etkinlikler düzenlendi

/

Anne sütü ile beslenmenin bütün dünyada yaygınlaşmasının ve bebeklerin beslenmesinde anne sütünün öneminin vurgulandığı 1-7 Ekim tarihleri her yıl Emzirme Haftası olarak kutlanmaktadır. Ülkemizin de içinde bulunduğu 170 ülkede yapılan anne sütü ile beslenmenin önemine dikkat çeken “Emzirme Haftası” etkinlikleri kapsamında hastanemiz çocuk hastalıkları poliklinikleri önünde bilgilendirme standı kuruldu. Hastanemiz laktasyon – relaktasyon hemşiresi Sevda ÖZKEMİK kurulan stant da emzirme sorunu yaşayan annelere birebir destek verdi. Ayrıca ayaktan tedavi başvurusu yapan tüm annelerimize özellikle de çocuk hastalıkları poliklinik başvurusu yapan annelere anne sütünün önemi ve bebek beslenmesi ile ilgili bilgilendirme yapılarak konu ile ilgili bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Hastanemiz laktasyon – relaktasyon ünitesi mayıs ayı itibariyle Kadın Sağlığı ve Doğum Polikliniğine başvuru yapan 20. Gebelik haftasına ulaşmış gebe kadınlara ve doğum sonrası emzirme sorunu yaşayan veya sütü kesilen annelere relaktasyon hizmeti vermek için kurulmuş bir ünitedir. Poliklinik başvurusu yapan kadınlar gebeliği boyunca en az bir defa anne sağlığı, bebek bakımı, anne sütünün önemi, emzirme teknikleri ve önemi gibi konularda laktasyon-relaktasyon ünitesinden hizmet almaktadır. Kadın Sağlığı ve Hastalıkları AD. öğretim üyelerinin ve laktasyon-relaktasyon hemşiremiz Sevda ÖZKEMİK’ in organizasyonu ile ünitenin işleyişine, anne sütünün önemi ve emzirmeye vurgu yapıldı.

Ayrıca Emzirme Haftasına vurgu yapmak amacıyla Eğitim Birimi koordinasyonuyla yıl içinde tüm çalışanlara verilen Anne Sütü Bilgilendirme eğitimlerinin tekrarı yapıldı.

Etkinlik kapsamında desteğini esirgemeyen Başhekim Yardımcımız Doç. Dr. Burcu YORMAZ’ a, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalının değerli öğretim üyelerine, Sağlık Hizmetleri Koordinatörlüğü ve ekibine, Eğitim hemşirelerimize, laktasyon-relaktasyon hemşiremize ve anne sütü ve emzirme konusunda desteğini annelerimizden esirgemeyen sorumlu hemşirelere tüm anne ve bebeklerimiz adına teşekkür ederiz.