9 Kas 2023

3-9 KASIM ORGAN BAĞIŞI HAFTASI NEDENİYLE FARKINDALIK VE BİLGİLENDİRME STANDI KURULDU

/

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası münasebetiyle Hastanemiz Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü tarafından B blok girişinde stand açıldı. Açılan standı Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin AKSOY, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Nadire ÜNVER DOĞAN ve Doç. Dr. Metin GÜNDÜZ, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa KOPLAY, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi. Atilla ORHAN, Hastane Müdürü Fatih TUNA ve Sağlık Hizmetleri Koordinatörü Haydar CANBULAT tarafından ziyaret edildi.

Organ bağışı bilgilendirme standına yoğun ilgi gözlenirken yaklaşık 500 kişiye bilgi verildi. Standda 90 ziyaretçimiz organ bağışladı.

Her geçen yıl organ bağışına ilginin artış gösterdiğine dikkat çeken Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Prof. Dr. İnci KARA “ Organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak hususunda halkımızı ve personelimizi bilgilendirmek en önemli görevimizdir. Organ bağışı yapmak bu hayata iz bırakarak ve hayat kurtararak veda etmenin en yüce yoludur. Bu sebeple herkesi Hastanemiz Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğüne bağış yapmaya bekliyoruz “dedi.