27 Ara 2023

S. Ü. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇALIŞANLARINA “AKILCI İLAÇ KULLANIM EĞİTİMİ” VERİLDİ.

Hastanemiz Akılcı İlaç Kullanım Ekibi tarafından organize edilen Akılcı İlaç Kullanım Eğitimine Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazlım AKTUĞ DEMİR, Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihal ÇETİN, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melike EMİROĞLU eğitimci olarak katılım sağladı.

Eğitim toplantısında hastane çalışanlarına tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de bir halk sağlığı sorunu olan yanlış ve gereksiz ilaç kullanımına dikkat çekildi, yanlış tedavi ve ilaç kullanımının sonuçları, antibiyotik direnci ve akılcı ilaç kullanımına özendirme gibi konularla ilgili eğitimler verilerek gerekli bilincin oluşması sağlandı.

Hastanemiz Akılcı İlaç Kullanım Ekip Başkanı olan Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Salih MAÇİN yaptığı kapanış konuşmasında akılcı ilaç kullanımının önemini vurgulayarak eğitimci olarak katılan öğretim üyelerine ve katılımcılara teşekkürlerini sundu.