3 Oca 2024

S.Ü. TIP FAKÜLTESİ PSİKİYATRİ KLİNİĞİ VE TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ “SEVGİ VE DAYANIŞMAYLA YENİ YILA MERHABA SERGİSİ”

/

Hastanemiz Psikiyatri Kliniği ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezinden (TRSM) hizmet alan hastalarımızın Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile hazırlamış oldukları el emeği ürünlerin sergilendiği “SEVGİ VE DAYANIŞMAYLA YENİ BİR YILA MERHABA SERGİSİ” 25-26-27 Aralık 2023 tarihlerinde Hastanemiz D Blok girişinde gerçekleşti.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin, psikiyatrik rahatsızlıkları olan şizofreni hastalarının gündüz hastanesi olarak tanımlanabildiğini ve bir rehabilitasyon merkezi olduğunu belirten Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Memduha Aydın, “Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilmiş öğretmenler aracılığıyla bizlerin de eşliğinde hastaların rehabilitasyonlarını sağlamaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda el sanatları, resim, müzik, ritim gibi sanatsal aktivitelerle ince motor becerilerini geliştirmek amacıyla çeşitli faaliyetler gerçekleştiriliyor.” dedi. 

Doç. Dr. Aydın, “Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalarımız için mutfakla ilgili çalışmalar yapılıyor, hijyen kuralları öğretiliyor. Halk Eğitim Merkezi tarafından Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde görevlendirilen öğretmenlerimiz, hastalık ve hastalıklar hakkında eğitim aldıktan sonra hastalarımızla çalışmaya başlıyorlar. Yılın belli periyotlarında da yapılan çalışmalar sergileniyor.” ifadelerini kullandı.