Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

BÖLÜM HAKKINDA

TARİHÇE

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı 2009 yılında kurulmuştur.

YER VE KAPASİTE

Anabilim dalımıza ait biri 24, diğeri 32 olmak üzere toplam 56 yataklı 2 adet kliniğimiz vardır.Hafta içi her gün ayaktan müracaat eden hastalara yönelik 3 adet polikliniğimiz hizmet vermektedir.Ayrıca Salı ve Perşembe günleri romatolojik hastalıkların takip ve tedavisinde görevli Romatoloji polikliniğimiz de mevcuttur.

Çeşitli nedenlerle spinal kord hasarı, travmatik beyin hasarı gelişen, amputasyon yapılmış,kas-iskelet sistemi problemleri olan ve serebral palsi, meningomyelosel gibi çocukluk çağı sakatlıklarına yol açan hastalığı bulunan hastalarımızın egzersiz programlarını yürüttüğümüz 3 adet egzersiz salonumuz ve Elektroterapi ünitemiz vardır. Kliniğimizde hipertansiyon, metabolik sendrom, koroner arter hastalığı, kalp yetmezliği,astım ve KOAH hastalarının kardiyopulmoner rezervini artırmayı amaçlayan Kardiyopulmoner Rehabilitasyon ünitemiz de yer almaktadır. Sinir ve kas hastalıklarına tanı koymayı amaçlayan EMG ünitemiz vardır. Haftada 2 gün KBB polikliniği ile ortaklaşa nörolojik problemlere sekonder yutma disfonksiyonu gelişen hastalara Yutma rehabilitasyonu yapılmaktadır.

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ EĞİTİM SÜRECİ

Araştırma görevlisi eğitim süreci 4 yıldır. Bu eğitim süresince 4 ay dahiliye, 3 ay nöroloji, 1 ay ortopedi, 1 ay radyoloji, 1 ay kardiyoloji ve 1 ay göğüs hastalıkları rotasyonu uygulanmaktadır. Araştırma görevlileri ilk yıllarında kliniğimizde yatan hastaları takip etmekte, 2. yıldan itibaren poliklinik hizmeti vermektedir. 3. yılda tez projesi belirlenir ve rotasyonlara başlanır. Haftada bir gün seminer, bir gün literatür sunumu yapılmaktadır. Araştırma görevlilerinin yurt içinde düzenlenen kurs, sempozyumlara katılımı ve bilimsel çalışmalarda aktif görev alması teşvik edilmektedir.

ANABİLİMDALI ÇALIŞMA ALANLARI ve OLANAKLARI

Nörolojik rehabilitasyon

Ortopedik rehabilitasyon

El rehabilitasyonu

Kardiak rehabilitasyon

Pediatrik rehabilitasyon

Kas-iskelet patolojilerine yönelik lokal enjeksiyon uygulamaları ve eklem lavajı

Spastisite tedavisine yönelik EMG eşliğinde Botulinum Toksin uygulamaları

Yutma rehabilitasyonu

ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ

Arş.Gör.Dr. ASLIHAN ESMECE
Arş.Gör.Dr. AYŞE CAN
Arş.Gör.Dr. RAMİL ZARNİSHANOV
Arş.Gör.Dr. ESRA ÖZ
Arş.Gör.Dr. HASAN FURKAN DEMİR
Arş.Gör.Dr. AYŞE ŞEN
Arş.Gör.Dr. NECİP ÇAĞRI SÜREKLİ
Arş.Gör.Dr. NACİYE BAŞ
Arş.Gör.Dr. NİSANUR DURAN
Arş.Gör.Dr. SELİM CAN ÇALIŞKAN
Arş.Gör.Dr. DİLRUBA ÖZEV
Arş.Gör.Dr. AYŞE MERVE TEKİN
Arş.Gör.Dr. YAHYA A.I.ABUFAYYAD
Arş.Gör.Dr. MUHAMMED MUSA KAYACAN