17 Eki 2022

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde “1-7 Ekim Emzirme Haftası” kapsamında bilgilendirme standı açıldı

Emzirmenin önemine dikkat çekmek ve anne sütünün faydaları konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapmak amacıyla her yıl 1-7 Ekim tarihleri arası, Emzirme Haftası olarak kutlanmaktadır.

1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında annelerin bilgi düzeyini ve eğitim eksikliklerini değerlendirmek amacıyla Hastanemiz Eğitim Birimi tarafından pediatri polikliniklerinin önüne stant kurularak bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca Laktasyon-Relaktasyon hemşiremiz Emine KIVRAK tarafından sütü erken kesilen tüm annelere randevu oluşturularak Relaktasyon sürecinin başlatılmasına yönelik ilk adımların atılması sağlandı.

Etkinlik kapsamında kurulan bilgilendirme standını Başhekim Yardımcılarımız Prof. Dr. Hüsamettin VATANSEV, Doç. Dr. Burcu YORMAZ, Pediatri AD. Öğretim üyeleri, Kadın Hastalıkları ve Doğum AD. Öğretim Üyeleri, Hastane Müdürü, Sağlık Hizmetleri Koordinatörü ve ekibi, Eğitim hemşireleri ve Anne Sütü Emzirme ve Destekleme Komitesinde görevli tüm sorumlu hemşireler ziyaret etti.